Parcours: Sprint en Olympische Afstand

Voor het tweede jaar op de kalender: een triathlon in het prachtige Haarlemmermeerse Bos! Deze unieke locatie heeft alle ingrediënten om uit te groeien tot een prachtige triathlon: zwemmen in de recreatieplas, fietsen over de brede wegen van de gemeente Haarlemmermeer en lopen door de prachtige natuur van het Bos.

Zwemparcours

Het zwemonderdeel geeft de schoonheid van de locatie meteen weer. Midden in het Haarlemmermeerse Bos is een zwemparcours uitgezet in de recreatieplas. Te midden van deze prachtige natuur zwem je één of twee ronden voordat je aan het fietsparcours mag beginnen.

Het zwemparcours voor de Sprint afstand bestaat uit 1 ronde van 750 meter.
Het zwemparcours voor de Olympische afstand bestaat uit 2 ronden van 750 meter.

Fietsparcours

Eenmaal op de fiets rijdt je het Haarlemmermeerse Bos uit. Je komt vervolgens op de brede, geheel afgesloten autowegen van de gemeente Haarlemmermeer. Nadat je de eerste elf kilometer al voluit hebt kunnen fietsen, is het tijd om nog een tandje bij te zetten. De volgende twee kilometer rijd je namelijk langs één van de landingsbanen van Schiphol. Terwijl de vliegtuigen naast je landen, is het voor jou een mooi moment om nog eens extra gas te geven. Zodra je deze parallelweg hebt verlaten, keer je weer terug op de autoweg en fiets je in één streep rechtdoor richting het einde van de ronde.

Het fietsparcours voor de Sprint afstand bestaat uit 1 ronden van 20 kilometer.
Het fietsparcours voor de Olympische afstand bestaat uit 2 ronden van 20 kilometer.

Loopparcours

Het afsluitende looponderdeel leid je over een werkelijk prachtig parcours. Over verharde wegen loop je eerst langs de recreatieplas door het Haarlemmermeerse Bos. Vervolgens kom je bij de Groene Weelde, waar je de bekende piramide moet beklimmen. Zodra je weer bent afgedaald, ren je door het Prins Bernhard Bos, over het Mysterieland festivalterrein, weer terug naar het Haarlemmermeerse Bos waar de finish wacht.

Het loopparcours voor de Sprint Afstand bestaat uit 1 ronde van 5 kilometer.
Het loopparcours voor de Olympische Afstand bestaat uit 2 ronden van 5 kilometer.

Scroll to top