Parcours: Jeugd en Juniorencircuit

De HLMRMEER TRIATHLON is op 20 mei 2018 trotse gastheer van het Forte Jeugd- en Juniorencircuit. Buiten het feit dat deze wedstrijd onderdeel is van de nationale kalender is de HLMRMEER TRIATHLON ook aangewezen als EK-kwalificatiewedstrijd.

Het Jeugd- en Juniorencircuit heeft tijdens deze wedstrijd een parcours dat afwijkt van dat van de recreatieve series. Ook is deze wedstrijd in het J&J Circuit een stayerwedstrijd.

Meer informatie over het Forte Jeugd- en Juniorencircuit vindt u op https://www.triathlonbond.nl/meedoen/forte-jeugd-en-juniorencircuit/

Wij proberen te allen tijde een zo goed, mooi en veilig mogelijk parcours te creëren. In verband met plotselinge wegwerkzaamheden of andere overmachtssituaties kunnen er altijd kleine wijzigingen in het parcours plaatsvinden. Mocht dit zo zijn, brengen wij u hier uiteraard van op de hoogte.

Zwemparcours

Het zwemonderdeel geeft de schoonheid van de locatie meteen weer. Midden in het Haarlemmermeerse Bos is een zwemparcours uitgezet in de recreatieplas. Te midden van deze prachtige natuur zwem je één ronde voordat je aan het fietsparcours mag beginnen.

Het zwemparcours voor de Jeugd afstand bestaat uit 1 ronde van 375 meter.
Het zwemparcours voor de Junioren afstand bestaat uit 1 ronde van 750 meter.

Fietsparcours

Eenmaal op de fiets rijdt je het Haarlemmermeerse Bos uit. Je komt vervolgens op de brede, geheel afgesloten autowegen van de gemeente Haarlemmermeer. Nadat je de eerste kilometers al voluit hebt kunnen fietsen, is het tijd om nog een tandje bij te zetten. De volgende twee kilometer rijd je namelijk langs één van de landingsbanen van Schiphol. Terwijl de vliegtuigen naast je landen, is het voor jou een mooi moment om nog eens extra gas te geven. Zodra je deze parallelweg hebt verlaten, keer je weer terug op de autoweg en fiets je in één streep rechtdoor richting het einde van de ronde.

Het fietsparcours voor de Jeugd afstand bestaat uit 1 ronden van 10 kilometer.
Het fietsparcours voor de Junioren afstand bestaat uit 2 ronden van 10 kilometer.

Loopparcours

Het afsluitende looponderdeel leid je over een werkelijk prachtig parcours. Over verharde wegen loop je eerst langs de recreatieplas door het Haarlemmermeerse Bos. De paden nemen je mee langs het water over de lengte van de gehele route, met het Haarlemmermeerpaviljoen als herkenningspunt halverwege de ronde.

Het loopparcours voor de Jeugd Afstand bestaat uit 1 ronde van 2,5 kilometer.
Het loopparcours voor de Junioren Afstand bestaat uit 2 ronden van 2,5 kilometer.

Scroll to top